Chcete vystavovat na Pálenka Festu?
Napište nám

Vystavovatelé

BLN Hauptstadtbrennerei Philip Bachmüller & Petr Minarech

BLN je zkratka Berlína a „Hauptstadtbrennerei“ neboli Lihovar z hlavního města stojí právě v Berlíně. Jeho kořeny jsou ale české. Jejich první destilát je ze severu Čech a první Gin vznikl v roce 2018 v lihovaru Martina Žufánka. Během 4 let postavili lihovar vlastní a stali se největším řemeslným lihovarem z celé východní části Německa. Na Pálenkafestu startuje oficiální vstup na český trh. Mimo unikátního designu lahví je zajímavé, že veškeré suroviny vlastní produkce pochází z BIO zemědělství. A právě destilace je plně v českých rukou. Základem produkce je Gin, rozmarýnová Vodka, Aquavit, Rum a Geisty. Speciality, které jsou destilovány v omezeném množství jsou Slivovice, Absinthe a také Whisky....ta ale bude ještě několik let ležet v sudech.

Palírna DLABKA Ondřej Dlabola

V roce 2017 jsme koupili sady na okraji Svijanského Újezdu. O rok později začali budovat palírnu, moštárnu a místo k žití. V srpnu 2020 jsme pro vás otevřeli moštárnu a pěstitelskou pálenici. Na podzim 2021 jsme získali licenci na lihovar a vyrobili první gin, sladový destilát a pivní pálenku. Naší vizí je získat z ovoce, bylin a dalších surovin to nejlepší a uchovat to v lahvi. Jsme sadaři a palírníci. Chováme včely, prasata a pečujeme o zahradu. Není to vždy lehké, ale stojí to za to. Děláme práci poctivě.

TREBITSCH WHISKY Ján Balog

Výroba Trebitsch Whisky od začátku byla dobrodružstvím. Naši první whisky jsme uložili do sudů v roce 2015. V dalších letech se nám podařilo naplnit sudy značným množstvím spiritu. Do rozvoje firmy a obchodní expanze jsme investovali velké úsilí i finance a získali jsme tisíce spokojených zákazníků v České republice i zahraničí. Ne nadarmo se však říká, že žádný učený z nebe nespadl. Ve světě startupů to platí dvojnásob a tzv. faily jsou v něm běžnou praxí. Rok 2021 se stal zásadním milníkem. Příběh Trebitsch Whisky se zcela bez nadsázky v tomto bodě rozdělil na „před“ a „po“. Po personální obměně jsme s nástupem nového master distillera začali psát nové kapitoly naší budoucnosti.

Family Distillery House Jiří Koukolský & Tomáš Aberle

Náš lihovar Family Distillery House s.r.o. navazuje na původní tradice výroby alkoholických nápojů obnovou starých receptur, návratem k používání původních metod přirozené macerace bylin, koření a ovoce, ale především ruční výrobou osvědčených druhů destilátů. Byli bychom rádi, kdybychom za vašeho přispění dokázali povznést výrobu i konzumaci kvalitního alkoholu na jinou, kvalitativně vyšší úroveň.

D. Walker David Procházka

D.Walker distillery je malá rodinná destilérka, kterou jsem s pomocí přátel založil v roce 2019. Bylo to v době, kdy jsem po mnoha letech působení v korporátním prostředí zatoužil po změně – dělat věci po svém a tak, aby mě to, co dělám, naplňovalo a měl jsem z toho radost. Jakožto milovník dobrého ginu jsem si průběžně rozšiřoval znalosti na workshopech v destilérkách v Anglii a Německu. Tak začal ENDORPHIN.

Poděbradská Samička Jiří Voříšek

Příběh Samičky se začal psát koncem 19. století, kdy se kníže Filip Arnošt Hohenlohe z Schillingsfürstu rozhodl společně se svou chotí přestěhovat na poděbradský zámek. Od svého vzniku si likér prošel zlatým obdobím, kdy nechyběl na jediném stole lázeňské kavárny přes dobu temna, kdy se na něj zapomnělo. Pak přišel na scénu Jiří Voříšek, znovuobjevitel Samičky.

Pálenice Svízela Svízelovi

Jsme rodina pocházející z Velkého Ořechova, kterou bavila práce s ovocem natolik, že se to rozhodli před pár lety rozjet ve velkém. Tahle vášeň k trnkám se rozrostla na přibližně 700 stromů. A když už, tak i postavit pálenici, kterou jsme začali provozovat pro pěstitelské pálení roku 2015. Všechno od výsadby stromků, přes trnky, kvas až po láhev slivovice je naše práce. A my toto nadšení chceme sdílet s Vámi.

Lihovar Ponešice Jaroslav Ledajaks

Už dvě desetiletí v součinnosti tří generací Ledajaksů vyrábíme v Lihovaru Poněšice tradiční ovocné pálenky. Poctivá práce a přesnost technologií zaručuje vysokou kvalitu pálenek. Naše produkty zrcadlí přírodu takovou jaká doopravdy je.

KASTM GIN Lukáš Chládek & Ondřej Klein

Značka, která vznikla z lásky k ginu. Tato láska vedla nejprve k založení blogu Chuť na gin a následně až k založení vlastní značky: Kastm. Plánováno je šest různých ginů. Každý bude mít dominantní jednu bylinu.

TŌSH Distillery Jura Omelka

TŌSH je červen 2018 a v srdci Hané – v Těšeticích blízko Olomouce vyrůstá lihovar. Tedy on už tu stál od konce 16. století, kdy ho nechal vybudovat opat olomouckého Klášterního Hradiska – Jiří Pavorin z Pavorinu. TŌSH on vlastně vzniká podruhé. TŌSH výroba se zaměřuje na suroviny z obilí z úrodné Hané. Roste všude okolo lihovaru. TŌSH pěkně od začátku, od zrníčka. Pomele se, odrmutuje, vykvasí a vydestiluje se voňavý destilát. Možná vás to překvapí, ale nejen ovoce, ale pšenice, žito a ječmen mají svoji vlastní intenzivní chuť. TŌSH, ona třeba žitná byla vždycky oblíbeným pitím.

Anton Kaapl Jiří Kápl

Anton Kaapl (1884 – 1948) příslušník jednoho z nejstarších rodů žijící v Jílovicích minimálně od roku 1586. Zakladatel rodinné tradice pálení ovocných destilátů. Válečný veterán Velké války, který bojoval na straně Rakouska-Uherska na východní frontě. Byl těžce raněn a v roce 1916 propuštěn do civilu. Od vzniku samostatného Československa v roce 1918 byl nepřetržitě starostou či místostarostou obce Jílovice (Gilowitz) a to až do nástupu rudých revolučních národních výborů v roce 1945. Na základě dlouholetých zkušeností s pálením ovocných destilátů vznikl v jihočeských Jílovicích český rodinný lihovar, který jako odkaz na své rakousko-uherské paličské kořeny nese název Anton Kaapl a…

Baron Hildprandt Václav Šitner

Zámeckou palírnu naproti svému vodnímu zámku v Blatné založil baron František Hildprandt v roce 1885. Osud jeho rodu se pak ubíral doslova podle kréda, které je vepsáno do rodového erbu. „Přes překážky ke slávě“. V polovině minulého století přišla rodina Hildprandtů o všechen majetek a byla z Čech násilně vystěhována. Nějakou dobu žila v Etiopii, později v Německu a do Blatné se členové rodu Hildprandtů vrátili až na začátku devadesátých let. Tehdy se začala psát nová historie rodu, která nese rukopis jednoho z nejzkušenějších lihovarníků v ČR, Vaška Šitnera.

Zámecké sady Chrámce Jiří Syrovátka

Zámecké sady Chrámce jsou rodinným podnikem který hospodaří v Chráněné krajinné oblasti České Středohoří, ve IV. Ochranném pásmu. Celková plocha sadů je cca 95 ha, 1,9 ha vinic + 7 ha trvalých travních porostů. V ekologickém režimu je celá výměra včetně veškeré produkce. To platí i pro ovocné destiláty.

Pálenice Skanzen Modrá Josef Hájek

Pálenice Skanzen se nachází v Centru slováckých tradic, které je součástí turisticky významného areálu Skanzen Modrá v srdci Slovácka. Významnou dominantou Centra slováckých tradic je právě pálenice, kde vznikají tradiční destiláty z toho nejlepšího ovoce. Klasický proces pálení ovoce v moderním pojetí. Dvoukotlová pálenice o objemu 300 litrů i pětistupňová kolonu na 170 litrů.

Galli Distillery Zdeněk Kohout

Řemeslný rodinný lihovar navazující na 15ti letou tradici pěstitelského pálení v Dolním Podluží v Lužických horách. Lužické hory lze právem nazývat rájem pro milovníky panenské přírody a klidu. A právě sílu přírody se snažíme předat a vložit do našich produktů, které jsou 100% přírodní, bez použití umělých barviv, aromat a dochucovadel.

Garage 22 Ondřej Volák & Martin Přibík

Garage22 je první řemeslná destilerie v Praze. Najdete nás v původních továrenských prostorách ve vnitrobloku domu v Tusarově ulici v pražských Holešovicích. Vaříme autentický London Dry Gin za použití špičkové techniky a pečlivě vybraných botanicals. Kromě klasického ginu se zaměřujeme na malé šarže s nečekanými ingrediencemi a chuťovými profily.

Pálenice Zubří Petr Stromský

Pálenice Zubří je malá rodinná manufaktura v srdci Valašska. Pokračuje v tradici výroby ovocných destilátů a likérů v tomto regionu. Čerpá ze zkušeností, které jsou v rodině předávány po několik generací. Láska a nadšení pro to, co dělají je klíčovým parametrem jejich činnosti. Prioritou při výrobě je vždy výběr ovoce té nejvyšší kvality, kdy přednost má ovoce vypěstované v malé produkci od regionálních dodavatelů. Tradiční šetrné zpracování a následná vícenásobná destilace dotváří charakter nezaměnitelných autentických destilátů.

Little Urban Distillery Robert "Bob" Urbánek

Historie lihovaru se začala psát na jaře 2017. Tehdy poprvé převaloval Robert Urbánek nápad na výrobu vlastního gin. Poslední dva roky dělal práci, která jej nenaplňovala. Nedokázal ji dělat naplno, dát do ní srdce. Chtěl se realizovat. Jelikož tou dobou prodával dům, mohl počítat s nějakou kačkou do rozjezdu.

Agnes Zelená Bohdaneč Jan Kadlec

Na pomezí Středočeského kraje a Vysočiny, v pohádkové krajině lesů, luk a sadů leží firma se jménem Agnes. Penzion, restaurace, farmářký obchod, pstruhový ráj a především palírna. Té vládne destilatér Jan Kadlec. "Miluju všechny destiláty. Ochutnávám vše, co vypálíme," říká Jan Kadlec. Silně doporučujeme vyzkoušení rynglovice, destilát z renklódy zelené, odrůdy slivoně pojmenované po francouzské královně Klaudii Francouzské. V produkci se mimo ovocných destilátů vyskytuje i velmi netradiční gin a v budoucnu i whisky.

Destilérka Svach Lukáš Andrlík

Destilérka Svach je kouzelné místo nedaleko podobně kouzelného Českého Krumlova. Jejich produkce je na tak malý lihovar obrovsky široká. Vrcholem produkce je Old Well whisky. Pálí gin. Samozřejmostí jsou ovocné pálenky. A v sortimentu najdete i tuzemák a zelenou, které vám ukáží, že i tyto "obyčejné" produkty mohou být jednoduše skvělé.

Rudolf Jelínek Mirek Motyčka

Největší lihovar a pěstitel švestek v ČR. Společnost RUDOLF JELÍNEK navazuje na více než 400letou tradici výroby destilátů na Valašsku. Základem jejich nesmírně širokého výrobního programu zůstává švestka.

Lihovar Žufánek Martin Žufánek

Když v září roku 2000 vznikl Lihovar Žufánek, začala se vlastně psát úplně nová kapitola lihovarnictví v České republice. Čisté ovocné destiláty byly na trhu zálibou labužníků. Masy holdovali ochucenému lihu. Do značné míry díky rodině Žufánkových se to začalo měnit.

Palírna Radlík Kamil Kutina

Spojení ovocných destilátů a Jílového u Prahy (domova Palírny Radlík) začalo v roce 1998. Chvíli na to se kotlů chopil Kamil Kutina. Jílové u Prahy od té doby opakovaně získává tituly pro nejlepší paličkou obec v ČR. A na Moravě to často nenesou dobře :-).